Sååå... vem är jag som fotograf?


Mitt fotointresse väcktes så sent som 2003 genom att jag köpte en begagnad Canon EOS 500 för att se vad jag tyckte om mer seriös fotografering. Döm om min förvåning när jag upptäckte att det fanns mycket mer att göra än att bara sikta och trycka av, en helt ny värld öppnade sig.

2007 bestämde jag mig för att äntligen ta steget över till det digitala mediet. Det blev starten på en process som tog mer än ett halvår innan jag fann den kamera jag ville ha, sen ytterligare ett par månader innan jag lyckades övertyga mig själv att köpa den. Min Canon 40D var alldeles för dyr för min egen åsikt men var gör det när hjärtat väl har bestämt sig.

Redan under tidigare år hade jag pysslat lite med bildbehandling och bildmanupilering, men nu tog det ny fart när jag nu fick mängder av egna bilder att jobba med. Försöker lära mig att justera bilder för bästa möjliga resultat men har långt kvar till att skapa riktigt bra bilder. Tycker fortfarande efter flera år att det är svårt att se vilka justeringar som behövs för att ge bilderna det där lilla extra.

För att utvecklas som fotograf försöker jag ge mig på så olika situationer som möjligt, men mestadels brukar det bli natur och djurbilder. Som tur är finns det även en hel del familj och vänner som får stå ut med att vara i skottlinjen.

Ni får ta en titt på mina bilder i avdelningarna Bilder och Bearbetning och se vad ni själva tycker.

Om det är något kan ni kontakta mig på: johansfoto(at)tojhome(punkt)se